2023-01-16

7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yatay Geçiş İlanı

7417 SAYILI AF KANUNU KAPSAMINDA YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN AÇIKLAMA

5 Temmuz 2022 Tarih ve 31887 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve 7417 sayılı kanunun 35. Maddesi ile 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 83 üncü madde hükümlerine göre;

Söz konusu Kanun’un  uygulama ilkelerine göre, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Geçici 83’üncü maddesinden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı, giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir.

Belirtilen hüküm kapsamında Üniversitemize yatay geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların,

Başvuru Dönemleri ve Başvuru Tarihleri;

KAYIT YAPILACAK DÖNEM

BAŞVURU TARİHİ

SON BAŞVURU TARİHİ

2022-2023 BAHAR YARIYILI (GÜNCELLEME) Lisans ve Önlisans

16 OCAK 2023

20 OCAK 2023

Af Yatay Geçiş Başvuru Belgeleri

• Başvuru Dilekçesi (Hangi bölüme başvurulduğu belirtilmeli)
  • 7417 sayılı kanunun ile 2547 sayılı kanuna eklenen geçici 83. maddesi kapsamından yararlanarak ilişiği kesildiği Üniversitede yeniden öğrenciliğe kayıt yaptırdığına dair onaylı belge
  • ÖSYS/YKS yerleştirme sonuç belgesi
  • Eski öğrenciliği süresi içerisinde almış olduğu dersler var ise bu derslere ait onaylı transkript
  • Ders içerikleri
  • Öğrenci Belgesi

NOT:  Başvurular bizzat, yukarıda belirtilen başvuru belgeleri ile birlikte ilgili birimin öğrenci işleri bürosuna yapılacaktır. Ancak bizzat gelinemediği durumlarda Noter vasıtasıyla vekil tayin edilecek kişi “Vekaletname” ile birlikte başvurarak başvuru işlemini gerçekleştirebilecektir. Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

AKADEMİK BİRİMLERİN İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.