2023-09-25

Üniversitemiz lisans programlarında eğitimine devam eden 2.,3., ve 4. Sınıf öğrencilerine verilecek isteğe bağlı pedagojik formasyon eğitimi ile ilgili duyuru

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 02.01.2023 tarih ve 251337 sayılı yazısı ile tebliğ edilen kararların 10/d maddesinde yer alan  “Lisans öğrenimi sırasında seçmeli ders olarak alınabilecek pedagojik formasyon derslerinin son sınıf (mezuniyet aşamasında olan) öğrencilerine öncelik verilmesi kaydıyla uygulamasının üniversiteler tarafından belirlenmesi”  hükmü uyarınca  Öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilmesi hakkındaki karara ilişkin olarak Üniversitemizin  01.04.2023 tarihli kararı ile 2022-2023 eğitim öğretim bahar yarıyılında Pedagojik formasyon eğitimi seçmeli derslerinin sadece mezuniyet aşamasındaki son sınıf lisans öğrencileri için uygulanmasına, ara sınıfta yer alan lisans öğrencilerine ise üçüncü yarıyıldan başlanması koşuluyla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına karar verilmiştir.

Pedagojik Formasyon dersleri seçmeli ders şeklinde isteğe bağlı olup, 2023-2024 eğitim öğretim yılı Güz dönemi itibari ile aşağıda listede yer alan programlarda kayıtlı olan 2.,3., ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan Pedagojik Formasyon Eğitimi Programına başvurmak isteyen öğrencilerimizin en geç 6 Ekim 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıtlı olduğu Fakülteye dilekçelerini Şahsi olarak teslim etmeleri gerekmektedir.

Not: E-posta, Posta ve Kargo yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

TNKÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Pedagojik Formasyon Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.

Öğretmenlik Alanı Olan Programlar için tıklayınız.

Akademik Birim Öğrenci İşleri İletişim Bilgileri İçin tıklayınız.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Uygulama Esasları için tıklayınız.